Wat zijn toonbankdisplays?

Een geschikte manier om producten onder de aandacht van potentiële klanten te brengen is door de producten op een plek neer te zetten waar het goed opvalt en waarvan je zeker bent dat de klant dit passeert. Voor kleinere producten is een toonbankdisplay ideaal. Maar waar moet je nou precies aan denken bij zo’n display op de toonbank en wat zijn de voordelen ervan? 

Toonbankdisplays

Zoals het woord al omschrijft is een toonbankdisplay een display die zich op of dicht bij een toonbank of kassa bevindt. Het doel van zo’n display is het presenteren en promoten van een bepaald product. Is een bepaald product nieuw, in de aanbieding of kan het om een andere reden wel een boost in de verkopen gebruiken? Dan is een toonbankdisplay een ideale manier om het product onder de aandacht van klanten te brengen. Hierdoor ben je ervan verzekerd dat de klant het passeert waardoor er een grote kans ontstaat dat de klant er aandacht aan schenkt.

Voordelen toonbankdisplays

Deze kunnen klant specifiek gemaakt worden, aan de hand van jouw eisen en wensen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het materiaal (karton, kunststof, metaal of hout) en aan de afmetingen en de opdruk. Je kunt bijvoorbeeld je eigen logo en slogan, of andere boodschappen toevoegen aan de verpakking. Zodra mensen aan de toonbank of kassa staan en ze hebben een momentje om om zich heen te kijken, dan trekt een toonbankdisplay al snel de aandacht. Als de aandacht van de klant éénmaal is gewonnen, dan is het nog maar een kleine moeite voor de klant om het product aan zijn of haar inkopen toe te voegen. Door het gebruik van kartonnen displays blijft de display lichtgewicht en is deze indien nodig gemakkelijk te verplaatsen. Karton is vaak ook de goedkoopste optie en uiterst geschikt voor personalisatie. Daarnaast kunnen dit soort displays gemakkelijk ‘shelf ready’ geleverd worden, zonder dat uitpakken of in elkaar zetten vereist is. Voor een luxere uitstraling wordt vaak gebruik gemaakt van kunststof, metaal of hout. Ondanks dat dit type toonbankdisplay vaak wat extra opzettijd vergt, houdt dit type het vaak langer vol en kan ook schoongemaakt en hergebruikt worden.