De specialist in legbordstellingen

Metalen planken als opbergsysteem wordt heel vaak gebruikt. Legbordstellingen zie je terug in magazijnen, op werkplekken en winkels en zelfs in woningen. Legbordopslag is de opslag van goederen in rekken. Het magazijn bestaat uit één rekkensysteem of een combinatie van verschillende rekken. Een flexibele combinatie is mogelijk en verhoogt de universele gebruiksklaarheid. Deze vorm van opslag is veel gebruikelijker omdat hij voor de meeste toepassingen gunstiger eigenschappen heeft. Bij de opslag in rekken is het belangrijk dat de goederen op een slimme manier worden geplaatst, omdat anders veel ruimte ongebruikt blijft.
Hamag bestaat sinds 1994 en heeft zich toegelegd op het vervaardigen van op maat gemaakte rekkensystemen voor zowel plaatwerk, lange goederen als zware lasten en zijn daarmee toonaangevend in het hele land.

Optimale benutting van de ruimte

In kleine magazijnen wordt vaak de voorkeur gegeven aan opslag op de vloer boven opslag in stellingen. Het maakt een ongecompliceerd gebruik van een ruimte als magazijn mogelijk, maar is door het gebrek aan hoogtegebruik slechts geschikt voor een beperkt aantal goederen. Met dit opslagsysteem is het echter mogelijk om zonder veel moeite een spontaan behandelend magazijn of bufferopslagplaats in te richten. Vloeropslag is ook zeer geschikt voor bulkgoederen die los worden opgeslagen. Dus of het nu gaat om een magazijn of in een huis het is belangrijk om je beschikbare ruimte zo optimaal mogelijk te benutten.

Voordelen van legbordstellingen

Het modulaire ontwerp van de opslagrekken maakt ook flexibel gebruik van legbordstellingen met meerdere verdiepingen. De rekken kunnen op elk moment worden uitgebreid. De essentie is de structuur, die de opslag van goederen en materialen in horizontale rijen over meerdere niveaus mogelijk maakt.
Bij stellingopslag zijn er geen grenzen wat betreft de hoogte. Met stellingshoogtes van meer dan 50 meter wordt elk magazijn effectief benut.
Vooral bij grote opslagelementen is een investering in opslagtechnologie vaak de moeite waard, omdat geautomatiseerde processen zich op lange termijn terugbetalen. Bovendien is de opslag van artikelen in alle vormen en maten mogelijk. Beschermingsmiddelen beperken de schade aan voorwerpen in geval van een botsing tot een minimum.

  • Ideaal gebruik van de ruimte, vooral op hoogte
  • Efficiënt met elk type goederen, kan op maat worden gemaakt
  • Optimalisering en automatisering van processen
  • Betere ventilatie, waardoor vochtschade wordt voorkomen
  • Maximale flexibiliteit, planken ‘groeien’ gewoon met u mee

Voordeel van Hamag legbordstellingen

Bij Hamag vind je de meest uiteenlopende legbordlengtes -breedtes en -hoogtes-, speciaal gemaakt voor de industrie, werkplaatsen, magazijnen of kantoorinrichtingen.
Ze hechten veel belang aan de kwaliteit van de GS-3 opslagrekken. Stabiliteit, individuele legbord- en draagvermogens en flexibele uitbreidingsmogelijkheden van de opslagrekken, gecombineerd met een onklopbare prijs-prestatieverhouding is waar ze in uitblinken.
Bij Hamag wordt er uitsluitend gekozen voor professionele systemen van topkwaliteit, ze verdiepen ons in elke individuele magazijn uitdaging.

De productwensen van hun klanten worden in eigen fabriek ontworpen en volgens een zeer hoge standaard geproduceerd. Ze hechten veel belang aan robuuste en solide constructies, en daarom worden de legbordstellingen met succes gebruikt door bekende bedrijven over de hele wereld. Hamag staat voor hoge kwaliteit en een gegarandeerde lange levensduur.