Verschillende vormen van online marketing

Online marketing omvat allemaal verschillende soorten marketing op het internet. Je deelt informatie online over jouw product, dienst of merk. Dit wordt dan gedeeld met je doelgroep. Er zijn een heleboel verschillende vormen van online marketing. Benieuwd welke er allemaal zijn? Dat lees je in dit artikel. Bekijk de volgende link als jij op zoek bent naar online marketing in Nijmegen.

Verschillende vormen 

Het is afhankelijke van de doelgroep van jouw dienst of product welke vorm van marketing het beste past bij jouw bedrijf. Je kan ervoor kiezen om betaalde marketingmogelijkheden te gebruiken maar er zijn ook gratis marketingmogelijkheden waar je iets mee kan bereiken. 

Search adverteren 

Zoekmachine optimalisatie (SEA) is een betaalde vorm van online marketing, waar je moet denken aan betaalde zoekresultaten in bijvoorbeeld Google. Op Google zie je meestal eerst de betaalde advertenties bovenaan staan en daaronder komen de niet-betaalde zoekresultaten. Via Google Ads kun je gebruik maken van betaalde advertentie. Dit is een erg effectieve manier om bij jouw doelgroep op te vallen. 

Display adverteren

Display advertenties zijn advertenties die op andere websites te zien zijn waardoor jij als bedrijf een groter bereik krijgt. Een specifieke groep wordt hierbij bereikt die relevant is voor jou als bedrijf. 

Zoekmachine optimalisatie 

Bij zoekmachine optimalisatie (SEO) probeer je om jouw website als relevante website te laten zien op Google voor bepaalde zoekwoorden. Je bent hierdoor beter zichtbaar en komt verder bovenaan. 

E-mail marketing 

E-mail marketing is een online marketingstrategie die ervoor moet zorgen dat de doelgroep zich inschrijft voor een e-maillijst. Je kan hierbij denken om dingen gratis weg te geven als mensen zich inschrijven voor de e-maillijst. Zodra iemand zich heeft ingeschreven ontvangt de nieuwe inschrijver automatisch een mail.

Affiliate marketing 

Affliate marketing is een manier van online marketing waar iemand bij beloond wordt zodra hij of zij jouw dienst of product promoot. Er wordt hierbij gebruik gemaakt van een speciale trackingcode waarbij het bedrijf kan zien waar de potententiele klant afkomstig van is. Dit werkt goed voor samenwerkingen tussen blogs, bedrijven of vergelijkingssites. Het bedrijf betaalt hierbij alleen commissie wanneer er sprake is van een conversie. 

Social media marketing

Social media marketing is een online marketing vorm waarbij je in speelt op social media kanalen zoals Instagram en Facebook. Het doel hiervan is dat je meer bekendheid verkrijgt, fans en volgers van je merk.