Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering: Heb jij deze al afgesloten?

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is een belangrijk onderdeel wanneer je een eigen bedrijf hebt. Het is namelijk een verzekering die je bedrijf beschermt tegen claims van derden als gevolg van schade of letsel die zijn veroorzaakt door jouw producten en/of diensten. Het is dus een verzekering waardoor je de financiële risico’s van je bedrijf verminderd. In deze tekst lees je meer over een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering, voor wie zo’n verzekering is en wanneer het aan te raden is om er een af te sluiten.

Waarom een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering?

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is dus een verzekering die bedrijven beschermt tegen claims van derden. Deze claims kunnen bestaan uit schade en/of letsel. Wanneer jij een product of dienst aanbiedt, en er doormiddel van dit product schade ontstaat bij de koper, kan deze dus een schadeclaim opleggen. De kosten van zo’n claim kunnen dan ook enorm oplopen. Sommige bedrijven zijn door zo’n claim zelfs failliet gegaan. Het is dus zeer verstandig om een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten wanneer jij producten of diensten aanbiedt. Hierbij is het belangrijk om te kijken naar je situatie. Stel je hebt een bedrijf dat producten aanbiedt in de vorm van digitale licenties, bestaat er weinig tot geen kans dat hier schade door wordt veroorzaakt. In dit geval is het dan ook niet nodig om zo’n verzekering af te sluiten. Werk jij als een zzp’er in bijvoorbeeld de fysio? Dan is het wel weer aan te raden om een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering zzp af te sluiten. Het is dus echt belangrijk om je eigen bedrijf in acht te nemen, en opzoek te gaan naar. De risico’s die er binnen het bedrijf zijn op het gebied van schade aan derden. Aan de hand van deze aspecten kun je dan vaststellen of je zo’n verzekering moet afsluiten of niet.

Goed om te weten

Het hebben van een zakelijke bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering biedt dus een dekking voor de schade die je aanricht aan derden met je producten of diensten. Echter is dit niet het enige wat zo’n verzekering dekt. Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dekt namelijk ook claims die voortkomen uit schade aan eigendommen of letsel van werknemers. Hierdoor kan het afsluiten van zo’n verzekering erg veel meerwaarde hebben. Op het risicomanagement binnen jouw bedrijf.

Wat zijn de kosten van een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering?

Zo’n verzekering is dus een enorm goede toevoeging voor je bedrijf, maar wat betaal je hier dan voor? De kosten van een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering variëren enorm en is afhankelijk van diverse factoren. Het wordt namelijk gebaseerd op het type bedrijf, de omvang van het bedrijf, de risico’s die er binnen het bedrijf zijn en de dekking die nodig is. Aan de hand van deze informatie wordt er een prijs berekend.