Wat is een semi-permanente bedrijfshal?

Een bedrijfshal plaatsen om in de behoefte aan extra ruimte te voorzien is niet een beslissing die snel genomen wordt. Afgezien van de kosten, loopt u ook tegen veel andere zaken aan waar tijd en geld in gestoken moet worden, voordat de realisering een feit is. Er is een alternatief dat u al deze dingen uit handen neemt en voor een heel ander kostenplaatje dan een permanente bouw. Heeft u weleens gehoord van een semi-permanente bedrijfshal? Deze zijn geschikt voor zo ongeveer alle bedrijfstakken.

Een aantal grote voordelen van een dergelijke semi-permanente bedrijfshal is de leveringstijd, het veelal zonder vergunning kunnen plaatsen en de uiteenlopende mogelijkheden ten aanzien van de toepasbaarheid.

Maatwerk voor iedere bedrijfstak

Doordat het constructies zijn die op maat gemaakt kunnen worden zijn zo goed als alle afmetingen mogelijk. Buiten dat om biedt dit modulair bouwen de mogelijkheid bijna eindeloos brede en lange bedrijfshallen te realiseren met een vrije overspanning van maximaal veertig meter. Dit betekent dat er in de bedrijfshal geen poten of palen zijn die een efficiënt gebruik van de ruimte verhinderen. De hoogtes van de wanden variëren en de nokhoogtes verschillen wat ruimte biedt voor een brede invulling.

Dit maakt een semi-permanente bedrijfshal tot de ultieme oplossing voor iedere bedrijfstak die met ruimtegebrek kampt. Er zijn verschillende opbouwmogelijkheden, afhankelijk van het doel waarvoor de bedrijfshal geplaatst wordt. Zo zijn er geïsoleerde opslagruimtes, verwarmde magazijnruimtes, maar ook een lichte showruimte voor bijvoorbeeld auto’s, of een tijdelijke winkel. Dit is slechts een hele kleine greep uit voorbeelden van wat daadwerkelijk allemaal mogelijk is.

Het doel van de bedrijfsruimte bepaalt het materiaal waarmee de opbouw plaatsvindt. Geïsoleerde panelen, glazen panelen, sandwich panelen, geïsoleerde dakplaten of een dak van PVC zeil, al dan niet geïsoleerd bepalen het uiterlijk. Voor toegang kan gekozen worden voor een normale loopdeur, een dubbele, een overhead of rolluik, en zo zijn er nog een flink aantal zaken die op maat en behoefte worden aangeleverd waaronder elektriciteit, en warmte- en rookafvoer. Hieruit blijkt ook dat de bedrijfshal volledig aan uw wensen wordt aangepast. Wilt u als ondernemer van een horecazaak graag een uitbreiden, dan is het ook mogelijk een serre te plaatsen, semi-permanent en uitgevoerd met behulp van tentconstructies en glazen panelen. Een sfeervolle aankleding doet de rest.

Extra services

Door het semi-permanente karakter van de bedrijfshal hoeft er in de regel geen vergunning aangevraagd te worden. De leverancier zorgt voor een alles-onder-een-dak oplossing en neemt veel taken van u over. Vanaf het moment dat u contact legt tot de daadwerkelijke plaatsing ontvangt u een offerte voor de op maat te leveren semi-permanente bedrijfshal en vindt locatiebezoek, ontwerp en realisatie bij een en hetzelfde bedrijf plaats. U heeft dus altijd een vast aanspreekpunt.

Overigens kunt u een dergelijke bedrijfshal huren, waardoor u altijd een beroep kunt doen op echte professionals wanneer daar behoefte aan is, maar het is ook mogelijk een semi-permanente bedrijfshal te kopen. De grote mate van flexibiliteit door de relatief snelle opbouw, aanpassingsmogelijkheden, afbraak of een mogelijke herlocalisering, maakt semi-permanente bedrijfshallen tot de perfecte oplossing.